India čelí druhej vlne pandémie, zaznamenala rekordných 200.000 novoinfikovaných

0
Kašmírski moslimovia sa modlia pred mešitou na brehu rieky počas prvého dňa moslimského pôstneho mesiaca Ramadán v Šrínagare, v indickej časti Kašmíru 14. apríla 2021. Pre moslimov na celom svete sa v utorok začal pôstny mesiac ramadán, ktorý sa už druhý rok po sebe nesie v znamení obmedzení súvisiacich s pandémiou infekčnej choroby COVID-19. Väčšina z 1,8 miliardy moslimov na svete bude posvätný mesiac sláviť zdržanlivo, v kruhu rodiny. (Foto: TASR/AP)

India zaznamenala vo štvrtok za ostatných 24 hodín rekordných 200.000 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra AFP.

Subkontinent momentálne čelí mohutnej druhej vlne nákazy, ktorá stále rastie, komentuje AFP. Denný nárast novoinfikovaných sa od začiatku apríla viac ako zdvojnásobil a celkový počet nakazených od začiatku pandémie dosiahol 14,1 milióna.

Zdravotné úrady zároveň zaznamenali aj 1038 úmrtí súvisiacich s chorobou COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje. Doteraz podľa tamojšieho ministerstva zdravotníctva zomrelo v súvislosti s covidom dovedna takmer 175.000 osôb.

V Indii, ktorá má takmer 1,4 miliardy obyvateľov, bolo dosiaľ podaných zhruba 111 miliónov dávok vakcín proti covidu, vyplýva z údajov amerického denníka The New York Times. Krajina donedávna používala dva druhy očkovacej látky proti koronavírusu, a to od firmy AstraZeneca a tiež vakcínu s názvom Covaxin od indickej spoločnosti Bharat Biotech. V utorok však schválila na núdzové použitie aj ruskú protikoronavírusovú vakcínu Sputnik V.

- Reklama -