Naď: O zmenách v zákaze vychádzania má vláda rokovať v piatok

0
Na snímke vľavo minister zahraničných vecí a európskych záležžitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) a vpravo minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) Foto: TASR

O zmenách v zákaze vychádzania v súvislosti s avizovaným uvoľňovaním opatrení má vláda rokovať v piatok (16. 4.). Po stredajšom zasadnutí vlády o tom informoval minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

Predmetné uznesenie je podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) už v procese prípravy. Nevidí problém v tom, že ho vláda prijme až v piatok, keďže úpravy v zákaze vychádzania budú vychádzať iba z COVID automatu. “Už dnes vieme, čo od pondelka bude platiť, to sa pretaví do uznesenia, a to sa pretaví do vyhlášky,” vyhlásil.

Opatrenia sa majú uvoľňovať od pondelka (19. 4.). Otvoriť sa majú všetky obchody a služby pod podmienkou dodržania 15 štvorcových metrov na jednu osobu. Bude umožnený pohyb v prírode mimo okresu pod podmienkou testu. Umožnia sa aj bohoslužby, návšteva botanických záhrad, múzeí, otvoria sa knižnice, hotely a penzióny, bez reštaurácií. Bude možné športovať v exteriéri v maximálnom počte šiestich ľudí.

- Reklama -