Od pondelka sa uvoľnia opatrenia. Otvoria sa obchody aj služby

1
Na snímke zľava minister financií Igor Matovič a premiér SR Eduard Heger (obaja OĽaNO) (Foto: TASR)

Situácia na Slovensku sa v súvislosti s novým koronavírusom zlepšuje, počet hospitalizovaných klesá. Od budúceho pondelka (19. 4.) nebude už ani jeden okres v čiernej fáze. Reprodukčné číslo však začalo stúpať, stále sa ale udržuje pod úrovňou 1. Silné zastúpenie na Slovensku má aj naďalej britská mutácia nového koronavírusu. V utorok o tom informoval predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

Od budúceho pondelka sa uvoľnia opatrenia:

– otvoria sa všetky obchody a služby, na 1 osobu bude 15 štvorcových metrov, povinný je test,

– umožnia pohyb v prírode aj mimo okres, povinný je test,

– otvoria sa kostoly, 1 osobu na 15 štvorcových metrov, povinný je test,

– šport v exteriéri max. 6 osôb, povinný je test, – otvoria zoo, múzeá a botanické záhrady, 1 osoba na 15 štvorcových metrov,

– knižnice do max. 6 osôb, plus test

– hotely a penzióny do max. 6 osôb, bez otvorenia reštaurácie.

„Ak zodpovednosť neunesieme, budeme tam, kde sme boli posledné mesiace,“ povedal minister financií Igor Matovič.

Na snímke minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas tlačovej konferencie k aktuálnej epidemiologickej situácii v súvislosti s COVID-19 v Bratislave v utorok 13. apríla 2021. (Foto: TASR)

Povolenie, ktoré k Sputniku V vydal exminister Marek Krajčí, nebolo vydané na vakcínu, ktorú máme na Slovensku, uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Zaočkovaných prvou dávkou vakcíny je už takmer 20 percent ľudí nad 18 rokov, v domovoch sociálnych služieb je zaočkovaných už 80 percent ľudí, povedal šéf inštitútu zdravotníckych analýz Matej Mišík. Do konca mesiaca by malo prísť zhruba 300-tisíc dávok vakcín proti koronavírusu, ráta sa aj s prvými dodávkami od Johnson & Johnson.

- Reklama -

1 komentár

Comments are closed.