Naď: Vytvára sa slamený panák. Kde vlastne vznikol konflikt s vedcami?

1
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) (Foto: TASR)

Minister obrany Jaroslav Naď tvrdí, že nezachytil útoky ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽANO) smerom ku komunite vedcov. Ohradil sa voči tomu, že sa berú ako hotová vec. Myslí si, že mohlo prísť k nesprávnej interpretácii vyjadrení Matoviča na sociálnej sieti.

“Dnes tu každý dáva podporu vedcov, ja ich tiež podporujem. (…) Ale prečo si vytvárame slameného panáka z nejakého útoku na vedcov zo strany bývalého predsedu vlády, keď neviem kde, na základe čoho ste tento konflikt vytvorili alebo našli?” povedal Naď v pondelok novinárom.

Voči minulotýždňovým vyjadreniam ministra a expremiéra Matoviča na adresu vedeckých inštitúcií a vedcov v súvislosti s vakcínou Sputnik V sa ohradili viacerí predstavitelia vedeckej komunity i organizácie. Podporu im v pondelok vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová.

- Reklama -

1 komentár

  1. Aj ja si to myslim. Ked pred rokmi Sulik vykrikoval, ze SAV by najradsej zrusil, tak sa nikto nad tym nepozastavoval ako ked nieco povie Matovic. Vyzera to akoby tu bola objednavka zbavit sa uplne Matovica, alebo zakryt jeho osobou antisocialne a ekonomicke dopady na ludi. A tu by vsetci mali byt v strehu. Napr. zakon o znizovani dochodkov a blbost o troch grosoch z dielne Krajniaka, dalsia chystana hlupost z dielne ekonomickeho diletanta Sulika rovna dan a odvodovy bonus, atd.

Comments are closed.