Prokurátor zatiaľ nepodal návrh na predĺženie väzby Dušanovi Kováčikovi

0
Archív. Na snímke špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorého zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA)(Foto: TASR)

Dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zatiaľ nepodal návrh na predĺženie väzby obvinenému bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi. Potvrdil to hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

Dušan Kováčik bol obvinený 22. októbra 2020 a následne bol zobratý do väzby. Zákonná lehota na podanie návrhu na predĺženie väzby po siedmych mesiacoch uplynie koncom apríla.

Skladan v piatok (9. 4.) informoval, že generálny prokurátor SR Maroš Žilinka nezistil dôvody na zrušenie obvinenia Dušana Kováčika a nevyhovel tak návrhu obvineného. Exšpeciálny prokurátor sa domáhal zrušenia uznesenia vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru o vznesení obvinenia z októbra 2020 v spojení s uznesením prokurátora ÚŠP Generálnej prokuratúry SR o zamietnutí sťažnosti z 21. januára.

Koncom marca Dušana Kováčika obvinili v novej trestnej veci, a to z prijímania úplatku. Dušan Kováčik mal prijať úplatok vo výške 50.000 eur od podnikateľa Petra Košča. Úplatok sa týka trestnej veci bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Jozefa Reháka. Polícia ho zadržala pri minuloročnej akcii Judáš. Čelí obvineniu, že vynášal informácie o odposluchoch skupine sýkorovcov. V prospech gangu mal pracovať minimálne v rokoch 2000 až 2011.

- Reklama -