Dekan Farmaceutickej fakulty UK navrhol oceniť riaditeľku ŠÚKL Baťovú

0
riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová (Foto: TASR)

Riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová je kandidátom na udelenie Medaily PhMr. Vladimíra J. Žuffu, ktorá sa odovzdáva za prínos do slovenského lekárnictva. Udelenie ocenenia navrhol Výboru Slovenskej farmaceutickej spoločnosti dekan Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského (FaF UK) v Bratislave Ján Klimas ako prejav úcty a rešpektu k Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv.

V odôvodnení vyzdvihol prínos Baťovej pri budovaní medzinárodnej reputácie slovenskej farmácie v oblasti regulácie liekov, takisto jej príspevok k fakultnému farmaceutickému výskumu a univerzitnému farmaceutickému vzdelávaniu. Pripomenul, že Baťová je dlhoročnou prednášajúcou na FaF UK a partnerkou fakulty v rôznych oblastiach farmaceutickej vedy a výskumu. “Je vzorom pre budúce generácie farmaceutov a svojím profesionálnym príbehom pomáha budovať osobnostné postoje a profesijné sebavedomie mladým farmaceutom,” povedal dekan FaF UK.

Najvyššie možné ocenenie Slovenskej farmaceutickej spoločnosti Slovenskej lekárenskej spoločnosti (SFS SLS) sa zvykne udeľovať osobnostiam po dosiahnutí viacerých životných míľnikov. “Som presvedčený, že doktorka Baťová si ho v plnej miere zaslúži už dnes, v neobvykle mladom veku. Za dôležité považujem aj to, že ho SFS SLS udelí v správnom čase. A ten je podľa môjho názoru práve teraz,” dodal Klimas.

Podporu pracovníkom ŠÚKL vyjadril aj Slovenský spolok študentov farmácie. Vo svojom stanovisku odsúdil bezcieľne nenávistné útoky voči odborníkom na poli farmácie ako ľudským bytostiam.

- Reklama -