Drucker vyzýva vládu a ministra zdravotníctva: Povedzte ľuďom pravdu!

0
Bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Dobrá voľba) Foto: TASR

“Žiadame vládu a ministerstvo zdravotníctva, aby bezodkladne informovali ľudí o doterajších zisteniach týkajúcich sa účinnosti, bezpečnosti a možností podávania vakcíny Sputnik V,” odkazuje cez sociálnu sieť exminister zdravotníctva Tomáš Drucker (Dobrá voľba).

Drucker upozorňuje na 3 klamlivé tvrdenia expremiéra Igora Matoviča a exministra zdravotníctva Mareka Krajčího. “Na začiatku marca Matovič s Krajčím pred lietadlom v Košiciach sľubovali, že do konca mesiaca príde na Slovensko ďalších 400-tisíc dávok vakcíny Sputnik V. Neprišli!” – pomenúva lož číslo 1 Drucker.

“Sľubovali, že sa vakcínou začne očkovať v polovici marca. Nezačalo!” – upozorňuje na lož číslo 2 Drucker.

“Tvrdili, že vakcína, o ktorej informoval časopis Lancet je tá istá, ktorú pokútne priviezli na Slovensko. Nie je!” – vymenúva Drucker tretie klamstvo.

Matovič podľa Druckera utiekol na ministerstvo financií a Krajčí do parlamentu, ale pred spravodlivým trestom podľa neho utiecť nemôžu. “Musia niesť zodpovednosť,” žiada Drucker.

Podľa exministra Druckera nebude náhoda, že ministerstvo zdravotníctva aktuálne tají výsledky hodnotenia vakcíny Štátnym ústavom na kontrolu liečiv. Vyzýva preto ministra zdravotníctva aj premiéra, aby okamžite zverejnili výsledky hodnotenia.

“Bez ohľadu na to, čo si kto myslí, máme právo vedieť pravdu. Ak je všetko v poriadku, nie je dôvod báť sa zverejnenia výsledkov a očkovania. Ak sú však pochybnosti o bezpečnosti, o to viac majú ľudia nárok na informácie. Ide predsa o naše zdravie a životy,” upozorňuje Drucker.

- Reklama -