Francúzsko: Reportáž o otvorených luxusných podnikoch vyvolala pohoršenie a podnietila vyšetrovanie

0
Foto: facebook

Reportáž francúzskej televízie o tajných večerách ministrov v luxusných reštauráciách počas pandémie koronavírusu vyvolala vo Francúzsku pohoršenie a podnietila aj oficiálne vyšetrovanie. V nedeľu o tom informovala agentúra DPA.

“Tento týždeň som jedol v dvoch alebo troch reštauráciách, takzvaných nelegálnych reštauráciách, s viacerými ministrami,” povedal televízii M6 muž, ktorý sa predstavil ako organizátor tajných večierkov.

Foto: facebook

Parížska prokuratúra začala v nedeľu v tejto súvislosti vyšetrovanie.

“Cieľom tohto vyšetrovania je overiť, či boli zorganizované večierky v rozpore so zdravotnými predpismi a určiť identitu možných organizátorov a účastníkov,” priblížila prokuratúra.

V reportáži je, okrem iného, vidieť luxusnú reštauráciu v Paríži, ktorá je otvorená aj napriek platným epidemiologickým opatreniam.

“Keď prejdete cez dvere, covid prestáva existovať,” uviedol anonymný zamestnanec reštaurácie. Hostia si vnútri dávajú dole rúška, dodal.

Foto: facebook

Reštaurácie sú v celom Francúzsku zatvorené už od októbra 2020 a od soboty začalo platiť štvortýždňové sprísnenie opatrení proti covidu, ktoré vyvolalo vlnu nevôle.

Ľudia dávajú svoje pohoršenie po odvysielaní reportáže najavo na sociálnych sieťach pod hashtagom #OnVeutLesNoms (Chceme mená).

Foto: facebook
- Reklama -