Taiwan: Pri vlakovej nehode zomrelo najmenej 41 ľudí

0
Najmenej 41 obetí a desiatky zranených si vyžiadalo vykoľajenie osobného vlaku na východe Taiwanu v piatok 2. apríla 2021. "Zomrelo 41 ľudí, dvaja sú stále zakliesnení vo vozňoch a 66 previezli do nemocnice," uviedol miestni hasičský zbor. Podľa hasičov z prvých štyroch vozňov evakuovali 80-100 ľudí. Piaty až ôsmy vozeň boli "zdeformované" a sú ťažko prístupné. Záchranné práce, ktoré stále pokračujú, ale komplikuje skutočnosť, že vykoľajené vozne sú vážne poškodené a nachádzajú sa vo vnútri tunela. Na snímke miesto nehody. (Foto: TASR/AP)

Najmenej 41 obetí a desiatky zranených si vyžiadalo piatkové vykoľajenie osobného vlaku na východe Taiwanu. O aktualizovanom počte obetí informovali tamojší hasiči. Ide o najhoršiu vlakovú nehodu na Taiwane za najmenej 40 rokov, píše agentúra AFP.

 “Zomrelo 41 ľudí, dvaja sú stále zakliesnení vo vozňoch a 66 previezli do nemocnice,” uviedol miestni hasičský zbor. Podľa hasičov z prvých štyroch vozňov evakuovali 80-100 ľudí. Piaty až ôsmy vozeň boli “zdeformované” a sú ťažko prístupné. Záchranné práce, ktoré stále pokračujú, ale komplikuje skutočnosť, že vykoľajené vozne sú vážne poškodené a nachádzajú sa vo vnútri tunela.

Najmenej 41 obetí a desiatky zranených si vyžiadalo vykoľajenie osobného vlaku na východe Taiwanu. (Foto: TASR/AP)

Miesto nehody sa nachádza neďaleko východotaiwanského pobrežného mesta Chua-lien. Vlak č. 408 s ôsmimi vozňami smeroval z taiwanskej metropoly Tchaj-pej zo mesta Tchaj-tung na juhovýchode ostrova. Cestovalo v ňom približne 350 pasažierov. Ide o jeden z najrýchlejších vlakov v krajine, ktorý dosahuje rýchlosť do 130 kilometrov za hodinu.

Policajný šéf novinárom povedal, že nehodu pravdepodobne spôsobil zle zaparkovaný stavebný stroj, ktorý zišiel dolu svahom a pri vstupe do tunela narazil do vlaku. Príčinu nehody naďalej vyšetrujú.

Foto: TASR/AP

- Reklama -