Drucker: EÚ napráva škody po Krajčím a Matovičovi, nesmú ujsť zodpovednosti

0
Tomáš Drucker (Autor: TASR)

Exminister zdravotníctva Tomáš Drucker (Dobrá voľba) kritizuje, že vláda objednala málo registrovaných vakcín od Pfizer. Slovensku hrozilo, že podiel zaočkovaných ľudí bude do leta tretí najnižší zo všetkých krajín EÚ. Štáty EÚ sa v prospech Slovenska solidárne vzdali 700 tisíc dávok Pfizeru. Drucker apeluje na vládu a parlament, aby riadne prešetrili mieru zlyhania exministra Mareka Krajčího a expremiéra Igora Matoviča, ktorí riešili experimenty s celoplošným testovaním a nie vakcíny.

“Toto a mnohé ďalšie pochybenia musia byť riadne prešetrené a títo dvaja nesmú ujsť svojej zodpovednosti. Preto žiadame vládu a parlament, aby čo najskôr zriadili nezávislú vyšetrovaciu komisiu,” uviedol Drucker na sociálnej sieti.

“Mimochodom, kde je ďalších 400 tisíc slávnostne ohlasovaných dávok vakcín z Ruska, ktoré mali priletieť do 31. marca? Prečo dovezených 200 tisíc mesiac trčí v sklade na východe? Kde je súhlas ŠUKL, že môžeme tieto výrobky používať bez obáv o zdravie svojich najbližších? Najlepšie bude, pýtať sa nového pána ministra financií. Tento projekt by mal dokončiť on s poslancom Krajčím. Netreba ich pripraviť o slávu,” pokračuje Drucker v kritike.

Podľa exministra Druckera zodpovednosť za prípadné škody na zdraví nemá znášať štát, ale tí, ktorí o tom rozhodli, teda “páni Matovič a Krajčí”.

- Reklama -