Korčok: Dôveru získame späť len ak budeme vládnuť inak ako doteraz

0
minister zahraničných vecí Ivan Korčok (SaS) Foto: TASR

Vymenovanie vlády Eduarda Hegera (OĽANO) nie je koncom sebareflexie, ale práve jej začiatok. Vyhlásil to minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS). Vládna koalícia si do ďalšieho pôsobenia podľa ministra berie so sebou bremeno v podobe naštrbenej dôvery občanov z predchádzajúceho obdobia.

 “Dôveru nezískame späť automaticky dnešným dňom, ale len tak, že budeme vládnuť inak ako doteraz a robiť to, čo zlepší život na Slovensku,” skonštatoval Korčok. Ako tvrdí, je správne pozerať dopredu a zabudnúť na animozity a nevraživosť.

“Musíme si však pamätať najmä to, ako rýchlo sa nádej ľudí na zmenu k lepšiemu premení na rozčarovanie. Toto si treba pripomínať vždy, keď sa dostaneme do zložitých situácií a vecných sporov,” uviedol. V takýchto situáciách je podľa ministra potrebné myslieť na občanov a nie na to, kto vyhral v tom či onom spore. “Bez kompromisov to nepôjde,” podotkol.

Korčok verí, že pandémiu nového koronavírusu spoločne porazíme. Vládny program označil za dobrý. Deklaruje, že chce vo svojej oblasti pôsobenia prispieť k tomu, aby ho vládny kabinet naplnil. “Za seba pre to urobím maximum. Zároveň prosím slovenských občanov, aby dali dnes vymenovanej vláde a koalícii štyroch strán, ktoré dostali silný mandát v minuloročných parlamentných voľbách, druhú šancu,” povedal.

- Reklama -