Štátny tajomník Ledecký končí u Remišovej na ministerstve: Pre moje názory som nenašiel pochopenie

0
Foto: TASR

Vladimír Ledecký končí ako štátny tajomník ministerky pre informatizáciu Veroniky Remišovej, pokračuje v parlamente ako poslanec Za ľudí. Podporu vidí v regionálnych štruktúrach strany.

“Po dobrom zvážení odchádzam z pozície štátneho tajomníka pre regionálny rozvoj. Do politiky som vstúpil s ambíciou pomôcť regiónom, ktorých rozvoj bol u politikov roky na vedľajšej koľaji. Do politiky som vstúpil s cieľom riešiť problémy vylúčených komunít, pred ktorými kompetentní zatvárali oči. Pre moje názory, postoje a dlhoročné skúsenosti v tejto oblasti som však nenašiel vo vedení ministerstva pochopenie, preto som po ročnom úsilí požiadal pani ministerku o uvoľnenie z pozície štátneho tajomníka,” uviedol Ledecký na sociálnej sieti.

Ledecký pripomína, že ako starostovi malej obce na Spiši mu v parlamentných voľbách dalo dôveru takmer 25 000 občanov a bude preto pokračovať ako poslanec Národnej rady SR a člen poslaneckého klubu Za ľudí.

“Chcem sa touto cestou poďakovať všetkým kolegom z ministerstva. Za krátky čas sa nám aj napriek pandémii podarilo množstvo vecí – vypracovať Víziu a stratégiu rozvoja Slovenska do roku 2030, ktorú úspešne schválila vláda. Nastaviť nový systém podpory najmenej rozvinutých okresov, ktorý nepozná “našich ľudí” ale férové a jasné kritéria. Dať do rúk samospráv kompetencie rozhodovať o eurofondoch na rozvoj či 5-násobne zvýšiť štátnu podporu pre mimovládne organizácie. Tam smerovalo moje ročné úsilie a ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli naplniť tieto ciele. V týchto ťažkých rozhodnutiach sa opieram o vašu dôveru a podporu, milí priatelia a podporovatelia, a v mojej práci pokračujem ďalej,” vyhlásil Ledecký.

Pri jeho návrate do parlamentu mu poslanecké miesto uvoľní poslankyňa, lekárka, anesteziologička Andrea Letanovská.

- Reklama -