Z nemocnice v Nemecku prepustili Slováka, ktorý sa liečil na COVID-19

0
Archív. Pracovníci Záchrannej služby Košice sprevádzajú COVID pacienta s umelou pľúcnou ventiláciou na palube lietadla z Bratislavy do Dortmundu. Foto: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva SR

Slovenského pacienta, ktorý sa v Nemecku liečil z ochorenia COVID-19, previezli v stredu letecky naspäť na Slovensko. Jeho stav je stabilizovaný. Informovala o tom univerzitná nemocnica Bergmannsheil v meste Bochum v tlačovej správe.

Pacienta do nemocnice prijali 10. marca na základe žiadosti slovenskej vlády o prijatie pacientov s ochorením COVID-19 zo Slovenska. Jeho stav bol v tom čase kritický.

Päťdesiatročný pacient v súčasnosti podľa vyjadrení lekárov nemocnice dýcha samostatne a jeho stav je uspokojivý. Ďalšiu liečbu absolvuje na Slovensku.

Nemocnicu v Bochume v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko opustil v stredu o 9.00 h v sanitke, ktorá ho previezla na letisko. Následne ho letecky previezli naspäť na Slovensko.

Nemecko a Poľsko začiatkom marca ponúkli Slovensku pomoc v súvislosti so starostlivosťou o pacientov s ochorením COVID-19.

- Reklama -