VIDEO Matovič sa lúči s funkciou premiéra: sme za vrcholom a bude už len a len lepšie

0
minister financií Igor Matovič (OĽaNO) Foto: TASR

Igor Matovič sa po demisii príhovorom rozlúčil s funkciou premiéra. Zhodnotil v ňom, že Slovensko počas jeho pôsobenia prežilo najťažší rok od druhej svetovej vojny. Zároveň vyjadril presvedčenie, že “sme za vrcholom a bude už len a len lepšie”. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Občanov poprosil Matovič “o prežívanie dennodennej radosti a dobra” a ich rozdávanie. “Lebo len tak sa vieme z toho ťažkého obdobia dostať,” povedal vo videu. Skonštatoval, že uplynulé obdobie nebolo ľahké pre občanov ani pre neho. Zdôraznil, že celý čas mal len jediný cieľ – “chrániť životy a zdravie”. Ľuďom poprial na záver veľa radosti a pokoj v duši.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala v utorok (30. 3.) demisiu doterajšieho premiéra Matoviča, a tým aj celého vládneho kabinetu. Zostavením novej vlády poverila ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO). Novú vládu, v ktorej by si mal Heger s Matovičom vymeniť pozíciu, by mala prezidentka vymenovať vo štvrtok 1. apríla.

K rekonštrukcii kabinetu dochádza po vládnej kríze, ktorú vyvolal nákup vakcíny Sputnik V. Napätie bolo v koalícii dlhodobo.

- Reklama -