Matovič ako budúci minister financií: Na rodinné financie sa ma nepýtajte. Spravuje ich Paulínka…

0
Na snímke Igor Matovič (OĽaNO) (Foto: TASR)

Ľudia sa na na sociálnej sieti bavia: Igor Matovič a minister financií? Aký vtip!

“Mňa sa na rodinné financie nepýtajte. Spravuje ich Pavlínka, lebo tomu ja nerozumiem,” pripomínajú ľudia výrok Matoviča.

Ako premiér sa Matovič dištancoval od vkladu – hovorilo sa o miliónoch eur – svojej manželky Paulíny do krachujúcej finančnej spoločnosti Arca Capital. Matovič sa v reakciách často odvolával na zrušené bezpodielové vlastníctvo medzi ním a jeho manželkou.

A práve zrušené bezpodielové vlastníctvo medzi ním a jeho manželkou bolo často kritizované, lebo Matovič ako premiér nič nevlastnil a jeho manželka ako súkromná osoba o svojich majetkoch nehovorila. Rodina Matovičovcov tak znemožnila verejnú kontrolu majetku politika, ktorý si agendu postavil práve na upozorňovaní na korupciu pri majetkoch iných politikov.

„Premiér má ako blízka osoba nepochybne silný osobný záujem na ochrane majetku svojej manželky a tým aj svojich detí. Nás občanov to zaujíma tiež, podobne ako keď aj pri iných politikoch skúmame, či sa náhodou pri výkone funkcie neobohatili,“ uvádzala vlani na jeseň Transparenty International Slovensko. Matovičovci majetok nezverejnili.

Mimovládna organizácia uviedla, že ak Matovič odmieta zverejniť informácie o majetku manželky, upiera tým všetkým občanom možnosť vystaviť najmocnejšieho slovenského politika verejnej kontrole. 

zdroj: facebook
- Reklama -