Milanová: Heger je človek spájania a verím, že prinesie pokoj

0
Na snímke ministerka kultúry SR Natália Milanová. (Foto: TASR)

Súčasný vicepremiér a minister financií Eduard Heger (OĽANO) je človek spájania. Myslí si to ministerka kultúry Natália Milanová (OĽANO) na margo osoby designovaného premiéra. Uviedla to v utorok po rokovaní vlády.

“Verím, že prinesie pokoj a všetko bude dobré,” povedala Milanová. Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) označil rekonštrukciu vlády za reštart. Verí, že koalícia má ešte svoje poslanie. “Myslím, že aj tí, ktorí vyvolávali konflikty, to dnes ľutujú, lebo na konci dňa bude verejnosť hodnotiť tých, čo hádku začínali a tých, čo na hádku reagovali, úplne rovnako,” povedal po rokovaní vlády. 

Šéfka rezortu kultúry uviedla, že posledné rokovanie vládneho kabinetu Igora Matoviča (OĽANO) bolo nostalgické a trošku smutné, okrem toho aj konštruktívne, pokojné a rýchle. “Čaká nás veľa novej práce a verím, že nám to pôjde lepšie a bez konfliktov,” povedala.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisiu premiéra Matoviča v utorok o 16.00 h. Zostavením novej vlády poverí Hegera.

Matovič v nedeľu (28. 3.) informoval, že sa má pre vyriešenie koaličnej krízy na poste premiéra vymeniť s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Hegera ako nového designovaného premiéra prijali aj koaliční partneri.

- Reklama -