Prezidentka prijme demisiu premiéra Matoviča neskôr ako sa plánovalo

0
prezidentka SR Zuzana Čaputová (Foto: TASR)

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisiu premiéra Igora Matoviča (OĽANO) v utorok o 16.00 h. Pôvodne sa tak malo stať o 11.00 hod. Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Zostavením novej vlády poverí Eduarda Hegera (OĽANO), súčasného vicepremiéra a ministra financií.

Designovaný premiér oboznámil v pondelok (29. 3.) prezidentku s výsledkom koaličných rokovaní. Informoval ju aj o podpisoch poslancov, ktorí sú ochotní podporovať vládu na základe štvorkoalície strán OĽANO, SaS, Sme rodina a Za ľudí.

“Prezidentke prinesiem aj zoznam mien novej vlády,” priblížil Heger, ktorý dočasne vedie i rezorty zdravotníctva a školstva. Konkrétne zloženie nového vládneho kabinetu zatiaľ nechcel zverejňovať, mená chce najprv predstaviť hlave štátu.

Matovič v nedeľu (28. 3.) informoval, že sa má pre vyriešenie koaličnej krízy na poste premiéra vymeniť s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Hegera ako nového designovaného premiéra prijali aj koaliční partneri.

- Reklama -