Novým ministrom zdravotníctva by mal byť Vladimír Lengvarský

0
riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice v Ružomberku brigádny generál Vladimír Lengvarský (Foto: TASR)

Novým ministrom zdravotníctva by mal byť Vladimír Lengvarský, ktorý v súčasnosti vedie Ústrednú vojenskú nemocnicu v Ružomberku. Informovali o tom viaceré portály.

Ministerstvo obrany (MO) SR potvrdilo, že Vladimír Lengvarský, riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) SNP v Ružomberku, bol oslovený s ponukou na pozíciu ministra zdravotníctva. “Ďalšie kroky v tomto smere budú závisieť od osobného rozhodnutia generála Lengvarského, predsedu vlády SR a prezidentky SR,” uviedla hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Lengvarský bol v minulosti hlavným lekárom Ozbrojených síl SR a veliteľ Vojenského zdravotníctva. Mal by nastúpiť do vlády, ktorú povedie Eduard Heger (OĽANO).

Archív. Na snímke riaditeľ nemocnice Vladimír Lengvarský počas očkovania 11. januára 2021 v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku. (Foto: TASR)

Vo funkcii ministra vystrieda Mareka Krajčího (OĽANO), ktorý odstúpil po dovezení vakcíny Sputnik V a vypuknutí vládnej krízy. Jeho odchod bol jednou z požiadaviek koaličných partnerov.

- Reklama -