Ruský prezident Putin sa po zaočkovaní necítil najlepšie. Názov vakcíny neprezradil

0
Ruský prezident Vladimir Putin (Foto: TASR/AP)

Ruský prezident Vladimir Putin pociťoval po zaočkovaní vakcínou proti koronavírusu mierne vedľajšie účinky. 

“Zobudil som sa na druhý deň ráno po zaočkovaní a zdalo sa mi, že ma mierne bolia svaly,” povedal Putin s tým, že v mieste vpichu cítil nepríjemný pocit. Zvýšenú teplotu však podľa svojich slov nemal.

Putin dostal prvú dávku vakcíny proti covidu v utorok večer 23. marca. Následne to oznámil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov bez toho, aby spresnil, ktorou vakcínou bol 68-ročný Putin konkrétne zaočkovaný. Ruský premiér to neprezradil ani počas nedeľňajšieho rozhovoru. O ktorú vakcínu ide vie podľa neho len lekár, ktorý ho ňou zaočkoval.

Na rozdiel od mnohých svetových lídrov ako napríklad amerického prezidenta Joe Bidena, pápeža Františka či britskej kráľovnej Alžbety II., ktorí dostali vakcínu verejne, Putinovi ju podali v súkromí.

Kremeľ ešte predtým oznámil, že Putin dostane jednu z troch ruských očkovacích látok – všetky z nich sú podľa jeho slov účinné a spoľahlivé.

Rusko vyvinulo tri vakcíny proti koronavírusu – Sputnik V, EpiVacCoronu a CoviVac -, hoci najviac sa pozornosť zameriava na Sputnik, pomenovaný po prvej družici vypustenej do vesmíru Sovietskym zväzom.

- Reklama -