Baránek o rečiach Naďa: Koncentrovaný idiotizmus

0
Politický analytik Ján Baránek (Autor: Facebook)

Zámer, alebo hlúposť? Túto otázku pomerne často pri počúvaní členov vlády riešil politický analytik Ján Baránek. A najnovšie dospel k tomu, že: “verte mi, priatelia, oni sú hlúpi “. Posledným výrokom, ktorý ho v tomto smere zaujal, bola reakcia ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO)na prieskum, podľa ktorého nedôveruje premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO) až takmer 80 percent ľudí. Minister na to povedal, že 80 percent nie je podstatných, lebo podstatné je, že voliči OĽANO mu veria. A to “naštartovalo” Baránka!

“Ja som si predstavoval rôzne dná hlúposti, ale oni ma vždy tak milo prekvapia, nielen Naď, ale členovia tejto vlády. Oni tak milo trepú, oni sú schopní takú kravinu povedať, že chvíľu sa vám to nechce veriť, a potom tomu uveríte, že zdolali ďalšiu latku,” hovorí na sociálnej sieti vo videu Baránek.

Čo ho pobavilo na výrokoch Naďa? “Jemu vôbec nedoplo, že už dnes majú polovičnú podporu, to OĽANO, v porovnaní s voľbami a hypoteticky, teoreticky a dokonca aj prakticky, keď OĽANO klesne aj na 4 percentá, je logické, že ten Igor Matovič u voličov OĽANO bude mať stále veľmi vysokú podporu. Takže argumentovať týmto je, teraz to neberte pejoratívne, ale to je fakt idiotizmus. Koncentrovaný dokonca, lebo takíto ľudia by nemali byť ministrami. Takíto ľudia by dokonca nemali byť ani v parlamente, ktorí nechápu tieto elementárne súvislosti. To nie je nejaká vyššia matematika, to nie je ani nejaká zložitejšia štatistika, sofistikovanejšia sociológia… to je zdravý sedliacky rozum,” vyhlásil Baránek.

Politický analytik ďalej doplnil, že je pravda, že aspoň v tých jednoduchých počtoch by človek očakával, že sa ministri vedia orientovať. Ale evidentne nevedia. Baránek už prestáva veriť tomu, že je to zámer, skôr si myslí, že je to hlúposť.

“Verte mi, priatelia, oni sú hlúpi,” vyhlásil Baránek. Voličov koaličných strán ale Baránek ukľudňuje, že nemusia byť nešťastní z toho ako volili. “Netrápte sa, toto som ani ja nevedel, a to sa pohybujem v tomto prostredí, že sú až takí blbí,” povedal Baránek.

- Reklama -