Ruská spoločnosť R-Pharm plánuje od júna vyrábať v Bavorsku vakcínu Sputnik V

1
Ruská farmaceutická spoločnosť R-Pharm plánuje od júna vyrábať v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko vakcínu Sputnik V proti koronavírusu. Predstaviteľ R-Pharm Alexandr Bykov uviedol, že laboratórium v bavorskom meste Illertissen už bolo vybavené a bude schopné vyrobiť každý mesiac milióny dávok vakcíny. Európska agentúra pre lieky (EMA) zatiaľ neudelila tejto vakcíne oficiálny súhlas na použitie v Európskej únii, poznamenala DPA. Sputnik V vyvinul Gamalejov vedecko-výskumný inštitút epidemiológie a mikrobiológie v Moskve. Schválili ho vo viac ako 50 krajinách a medzinárodne ho distribuuje štátny Ruský fond priamych investícií. (Foto: TASR/AP)

Ruská farmaceutická spoločnosť R-Pharm plánuje od júna vyrábať v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko vakcínu Sputnik V proti koronavírusu. Informovala o tom v stredu agentúra DPA.

“Vyvíjame maximálne úsilie, aby to (výroba) mohlo začať v lete,” uviedol pre DPA predstaviteľ R-Pharm Alexandr Bykov a dodal, že laboratórium v bavorskom meste Illertissen už bolo vybavené a bude schopné vyrobiť každý mesiac milióny dávok vakcíny.

Európska agentúra pre lieky (EMA) zatiaľ neudelila tejto vakcíne oficiálny súhlas na použitie v Európskej únii, poznamenala DPA.

“Čakáme na rozhodnutie EMA, pretože to je právny základ, ktorý potrebujeme na spustenie výroby,” uviedol Bykov.

Členským štátom EÚ by potom mohol byť dodávaný Sputnik V z laboratória v meste Illertissen. EMA plánuje podniknúť v apríli v Rusku dve kontroly výrobných zariadení na vakcínu Sputnik V.

Sputnik V vyvinul Gamalejov vedecko-výskumný inštitút epidemiológie a mikrobiológie v Moskve. Schválili ho vo viac ako 50 krajinách a medzinárodne ho distribuuje štátny Ruský fond priamych investícií (RFPI).

- Reklama -

1 komentár

  1. To by šlo!!! Tým pádom by sa mala začať používať aj v EU!!!Už aby tak bolo. Veľa ľudí by si zvolilo radšej Ruskú vakcínu Sputnik V ako tie sr. Ačky zo západu po ktorých zomierajú ľudia!!! Darmo nám tu tvrdíte opak, Nemecký a Nórsky vedci to potvrdili!!! Čitajte:https://www.ta3.com/clanok/1205868/vyskumnici-tvrdia-ze-astrazeneca-spusta-silnu-imunitnu-reakciu.html
    https://www.trend.sk/spravy/top-5-udalosti-dna-pozname-pricinu-krvnych-zrazenin-vakcine-hotelov-moze-byt-karantena
    Dúfam, že som týmto neporušil žiadne pravidlá, keď som poskytol dôkaz svojho tvrdenia.

Comments are closed.