Fico reaguje na Bidenov výrok o Putinovi: Čaputová a Korčok nech zatnú jazyk za zuby

1
Robert Fico, predseda Smer-SD (Foto: TASR)

Bývalý premiér Robert Fico (Smer-SD) kritizuje vyhlásenie amerického prezidenta Joea Bidena, že ruský prezident Putin je zabijak. Pripomíname, že v stredu v rozhovore pre televíziu ABC Biden uviedol, že ruské vedenie bude musieť „zaplatiť“ za pokusy Moskvy zasahovať do prezidentských volieb v USA. Na otázku moderátora, či považuje Putina za zabijaka, odpovedal po krátkom zamyslení kladne. Putin reagoval: “Čo by som mu tak odpovedal? Povedal by som mu: Buďte zdravý… Želám mu zdravie!” Podľa Fica je Bidenovo vyhlásenie ťažko pochopiteľné. Prezidentka Čaputová a minister Korčok by mali podľa neho zaťať jazyk za zuby.

“Vyhlásenie prezidenta USA, že V. Putin je „killer“, čiže zabijak, je ťažko pochopiteľné, ibaže by v USA za každú cenu hľadali dôvody na konfrontáciu s Ruskou federáciou. Prekvapilo ma aj odôvodnenie hovorkyne Bieleho domu, ktorá použila argumenty svojou kvalitou podobné tým, na základe ktorých USA zaútočili na Irak. Výsledkom bola kontrola USA nad irackou ropou, tisíce mŕtvych civilistov, rozpadnutá krajina, len dôvody útoku sa ukázali ako čisté klamstvo,” reagoval Fico ešte vo štvrtok na sociálnej sieti.

“Zahranično-politická podriadenosť prezidentky SR Čaputovej a ministra Korčoka americkej administratíve je všeobecne známa. Samozrejme, že na obhajobu V. Putina a podporu dobrých vzťahov medzi USA a Ruskou federáciou nepovedia ani slovo. Keby si takéto nediplomatické a bez dôkazov podložené vyjadrenie na adresu J. Bidena dovolil V. Putin, nepochybujem, že by zvolávali celosvetové protestné zhromaždenia a sankcie proti RF. Mne v tejto chvíli postačí, ak si zatnú jazyk za zuby a nebudú sa stavať do radu obhajcov amerického prezidenta. Aspoň z úcty k tisícom ruských obetí pri oslobodzovaní Československa,” vyhlásil Fico.

- Reklama -

1 komentár

  1. Čaputová a Korčok majú predsa PRÍKAZY z veľvyslanectva režimu USA v Bratislave a nepovedia nič , čo by im odtiaľ NESCHVÁLILI !!!

Comments are closed.