Poslanecký klub OĽANO dáva plný mandát predsedníctvu na rokovania s partnermi

0
Michal Šipoš, predseda Poslaneckého klubu OĽANO. (Foto: TASR)

Poslanecký klub hnutia OĽANO dáva plný mandát predsedníctvu hnutia na ďalšie rokovania s koaličnými partnermi v súvislosti s koaličnou krízou. Dohodol sa na tom počas štvrtkového rokovania. Informoval o tom hovorca hnutia Matúš Bystriansky.

Vláda Igora Matoviča (OĽANO) je naďalej v kríze, ktorá prepukla po nákupe vakcíny Sputnik V. Napätie v koalícii je dlhodobo, prispievajú k nemu najmä konflikty medzi premiérom Matovičom a vicepremiérom Richardom Sulíkom (SaS). Všetky štyri vládne strany odmietali predčasné voľby.

SaS a Za ľudí volali po rekonštrukcii vlády, trvajú na výmene premiéra. SaS hrozí odchodom z koalície, ak premiér neodíde zo svojho postu. Matovičovi dali časové ultimátum. Sulík už avizoval podanie demisie budúci týždeň. Odchod z vlády pripúšťa aj Za ľudí. Šéfka strany Veronika Remišová rovnako ponúkla svoju funkciu. Jej strana preferuje zotrvanie v štvorkoalícii. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) vyhlásila, že pod Matovičovým vedením vo vláde nezostane, nevie tam presadzovať reformy.

Hnutie Sme rodina nazvalo dianie v koalícii cirkusom, minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) podal demisiu. Hovorí o geste pre čo najskoršie ukončenie krízy. OĽANO naďalej odmieta predčasné voľby a trvá na tom, že demisiou ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) splnilo požiadavky na rekonštrukciu vlády.

- Reklama -