Doležal podporí predĺženie núdzového stavu

1
minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal (Sme rodina) Foto: TASR

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) podporí v stredu na vláde predĺženie núdzového stavu o ďalších 40 dní. Povedal to pred rokovaním vládneho kabinetu.

“Treba zvážiť, že do 20 dní to musí potvrdiť parlament, ale ja budem hlasovať áno na základe pandemickej komisie,” hovorí Doležal.

Potvrdil tiež, že ministerstvo dopravy je súčasťou pracovnej skupiny, ktorá pripravuje povinnú štátnu karanténu. Spolupracuje na nej s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (OĽANO). Doležal verí, že viac informácií o nej prinesie po rokovaní.

Núdzový stav sa má skončiť v piatok 19. februára. Vláda môže opakovane predlžovať núdzový stav najviac o 40 dní. Schváliť to však musí takisto parlament, najneskôr do 20 dní odo dňa účinnosti jeho predĺženia. Má to byť “ústavná poistka” v rámci deľby moci a systému bŕzd a protiváh v parlamentnej republike.

- Reklama -

1 komentár

  1. To sa už aj hanbí za svoj xicht, že má náhubok a teda čo má teda pre istotu napr. na Obč. preukaze ??? Nie je fair si z Neho robiť srandu, keď to bude možno nový PRIEMER

Comments are closed.