Slovenská agentúra životného prostredia: Novým generálnym riaditeľom sa stal Maco

0
Michal Maco (Foto: TASR)

Novým generálnym riaditeľom Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) sa stal Michal Maco. Do funkcie bol menovaný od 10. marca. Maco bol od septembra poverený riadením agentúry. SAŽP to uvádza na svojej webovej stránke.

Maco vyhral výberové konanie na riaditeľa SAŽP, ktoré sa konalo 8. marca, informuje ministerstvo životného na svojom webe. Na post šéfa SAŽP sa prihlásilo sedem uchádzačov. Piati sa na výberovom konaní nezúčastnili, tvrdí ministerstvo. Maco zvíťazil v prvom kole so ziskom 47,6 bodu. Potrebných podľa envirorezortu bolo najmenej 37,5 bodu. Protikandidátom bol Jaroslav Zerola, ktorý ďalej nepostúpil.

Druhé kolo výberového konania pozostávalo z verejného vypočutia. Uchádzač prezentoval koncepciu rozvoja SAŽP. Komisia hodnotila aj motiváciu kandidátov a reprezentatívnosť komunikácie. “Na to, aby bol uchádzač úspešný a vyhovel v rámci výberového konania, musel uspieť v oboch častiach výberového konania a získať najmenej 90 bodov,” priblížilo MŽP. Maco celkovo za prvé aj druhé kolo získal 110,6 bodu.

Funkcia ostala prázdna po tom, čo vtedajšieho riaditeľa SAŽP Richarda Müllera odvolali v apríli minulého roka pre nejasné hospodárenie agentúry. Prvé výberové konanie na pozíciu riaditeľa SAŽP v auguste bolo neúspešné. Druhé výberové konanie MŽP zrušilo, pretože k jeho procesu vzniesli uchádzači pripomienky.

- Reklama -