Banáš o vládnej kríze: Kde sú psychiatri?

0
Jozef Banáš (Autor: TASR)

“Kde sú psychiatri?! Nevychádzam z údivu! Vládnu krízu analyzujú politológovia, novinári, komentátori, ale chýbajú mi tí podstatní povolaní analyzovať túto krízu, konkrétne jej hlavného aktéra nášho premiéra,” posťažoval sa na sociálnej sieti spisovateľ Jozef Banáš.

Banáš odkazuje politikom: “Veronika, Richard, Boris, poslanci a ministri Oľano, vy ste si nevšimli to, čo vidíme všetci – že Igi nie je normálny? Že kráľ sa tu producíruje nahý, všetci to vidíme, len vy sa tvárite, že má šaty!”

Banáša sa viacerí pýtajú, prečo nenapíše pokračovanie bestselleru „Idioti v politike“ . Podľa neho nemôže,lebo aj recesia musí byť aspoň trochu uveriteľná a tu je to, k čomu prišiel.

“Náš „Igi“ sa však nedá vnímať ako jeden z nás, on je zvláštne zjavenie, úkaz, neuchopiteľná hmlovina z doteraz neobjavenej planét,”myslí si Banáš. A pripomína, že každý psychiater potvrdí, že ľudia môžu na sebe meniť čokoľvek, ale čo zmeniť nedokážu, je povaha.

“Na základe tohoto poznania tvrdím, že patetické Richardove vyhlásenie „Nastal čas“ sa budú v pravidelných intervaloch opakovať a intervaly sa budú skracovať. Už samotná desaťdňová lehota je nepochopiteľná. Richard, mal by som elegantnejšie riešenie – predĺžte mu lehotu na tri roky a potom rázne tresknite do stola!” – uviedol Banáš.

Bývalý diplomat, dnes autor úspešných bestsellerov Banáš má aj odkaz pre politikov: “Ctení ministri a poslanci za Oľano, Sme, Sas a Za ľudí – v politike vždy platilo základné pravidlo správania sa každého politika: STRÁPŇOVAŤ SA LEN PO HRANICE SVOJICH MOŽNOSTÍ! Ste tesne predtým, aby ste tieto hranice prekročili. Priatelia vyjdite z omylu – Igi sa nestrápňuje, lebo on netuší, že sa strápňuje. Pri hodnotení nášho premiéra robíte fatálnu chybu – hodnotíte ho podľa kritérií uplatňovaných na normálnych ľudí. Mám pre vás radu – nepočúvajte politológov a analytikov, vypočujte si konečne psychiatrov.”

- Reklama -