Baránek rieši: Akú má logiku odstúpenie Krajniaka?

2
politológ Ján Baránek (Autor: archív J.B.)

Otázka, ktorú si položili viacerí: Prečo podal demisiu minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak? Logiku v nej hľadá aj politický analytik Ján Baránek.

A tu je odpoveď, ktorú zverejnil na sociálnej sieti: “Odstúpenie M. Krajniaka kvôli koaličnej kríze má asi takú logiku, ako keď si pri boľavom zube dáte vyoperovať slepé črevo… Bude v tom niečo iné.”

Aby sme nechodili ďaleko, Milana Krajniaka spomínal Baránek aj pred pár dňami. Tu je jeho predošlý status:

“Minister Naď má konkurenciu v prezrádzaní sa (mám na mysli situáciu, keď vyzradil, že zverejnené údaje o zranení patrili gen. Lučanskému). Po zadržaní riaditeľa SIS, V. Pčolinského minister Krajniak totiž povedal: „Dúfam, že po tom, keď bude riaditeľ SIS zbavený mlčanlivosti, tak sa dozviete zaujímavé informácie, ktoré vás možno prekvapia…“ Z čoho mi vyplýva, že minister Krajniak vie informácie, ktoré Pčolinský môže povedať len vtedy, ak bude zbavený mlčanlivosti. Vyvstáva mi otázka – ako ich môže vedieť, keď sú tak tajné, že kvôli nim musí byť Pčolinský zbavený mlčanlivosti? Ďalej – bol Pčolinský zbavený mlčanlivosti, keď ich poskytol Krajniakovi? Apoň tak mi to vyplýva z Krajniakového výroku.”

Prečo podal demisiu minister Krajniak je otázka, na ktorú možno odpovie čas.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. Dostal echo ze mu zaklope NAKA na dvere po vypovedi Pcolinskeho a dalsich ….ako ministra ho mozu zobrat kedykolvek….ale ako poslanec ma poslanecku imunitu a na trestne stihanie musi byt suhlas parlamentu NR SR aby ho zbavili imunity….kua aj slepy to vidi ak si spocita 2+2….

  2. KOnečne to pochopili aj koaliční partneri, že Matovič na to nemá. Len ako ho dostať z rozhodovacej sféry? Povahové typy ala Matovič sa len tak ľahko nevzdávajú. Možno, že bude treba použiť taktiku podobnú ako sa Chruščov zbavil Beriju, jednoducho si ho pozvala k sebe do kancelárie, kde už na neho čakali s kazajkou. Dnes ide Matovič k prezidentke…..Ale táto milá dáma myslím si, že má iný scenár. Uvidíme.

Comments are closed.