Krajniak podal demisiu. Sme rodina nečaká od vlády personálne zmeny

0
Zľava predseda NR SR Boris Kollár a Milan Krajniak FOTO TASR

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) podal demisiu. Požiadal o uvoľnenie v čo najkratšom čase. “Svoju demisiu vnímam ako krok k čo najskoršiemu ukončeniu koaličnej krízy,” napísal v liste prezidentke.

Hnutie Sme rodina podľa Borisa Kollára nemá žiadne personálne požiadavky na výmeny vo vláde. Nechce povedať, či po odchode svojho ministra práce Krajniaka očakáva aj odchod iných ministrov či premiéra z ostatných koaličných strán.

Podľa Borisa Kollára (Sme rodina) nie je riešením, ak Matovič a Sulík odídu z vlády.
“Čo sa tým zmení, že odstúpi Matovič alebo Sulík? Veď oni sa presunú sem do parlamentu,” povedal Kollár.

Na sociálnej sieti Krajniak napísal:

Ďakujem všetkým občanom za ich trpezlivosť a zodpovednosť pri dodržiavaní opatrení. Ďakujem všetkým ľuďom v prvej línii, ktorí svojou obetavosťou a prácou prispievajú k zlepšeniu situácie.

Ospravedlňujem sa ľuďom, že uprostred najťažšej časti pandémie musia znášať hádky a doťahovania politikov. Je mi to veľmi ľúto, lebo práve teraz by sme sa všetci mali venovať zdolaniu pandémie.V SME RODINA VŽDY POMÁHAME ĽUĎOM

V SME RODINA pracujeme na opatreniach na pomoc ľuďom každý deň. Do vlády sme šli, aby sme splnili to, čo sme ľuďom vo voľbách sľúbili. Práve pre to sme nevzniesli žiadne personálne požiadavky, ale predstavili sme 5 vecí, ktoré si myslíme, že v tomto období môžu najviac pomôcť ľuďom:

1. navýšenie SOS dotácie na pomoc pre tých, čo prepadli sieťami pomoci, aby dostali aj jednorazovú pomoc

2. odklad splátok úverov a energií

3. exekučné moratórium, aby nemohli zbaviť ľudí počas krízy majetku a domovov

4. dofinancovanie pomoci gastro služby a cestovný ruch, dohoda je na 100 000 000 eur

5. pomôcť prechodu na respirátory balíčkom s respirátormi.

- Reklama -