Remišová odstúpi, ak to pomôže vyriešiť vládnu krízu. Kolíková už nechce byť ministerkou v Matovičovej vláde

0
Na snímke predsedníčka strany Za ľudí Veronika Ramišová počas tlačovej konferencie k aktuálnej politickej situácii 15. marca 2021 v Bratislave. (Foto: TASR)

Vicepremiérka a predsedníčka koaličnej strany Za ľudí Veronika Remišová je pripravená odstúpiť zo svojej funkcie, ak to pomôže vyriešiť súčasnú vládnu krízu a konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) a vicepremiérom Richardom Sulíkom (SaS). Remišová to vyhlásila v pondelok s tým, že svojich postov sú ochotní sa vzdať aj ďalší predstavitelia Za ľudí. Deklaruje, že chce, aby naďalej pokračovala štvorkoalícia.

“Ak by to pomohlo vyriešiť konflikt medzi Sulíkom a Matovičom, samozrejme, že sme pripravení,” uviedla k odchodu z vlády.

Remišová opätovne vyzvala Matoviča a Sulíka, aby odišli z vlády. “Momentálne je situácia v rukách pána premiéra. Verím, že spolu s pánom Sulíkom zahodia egá a urobia štátnické gesto,” povedala.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) vyhlásila, že ak Igor Matovič (OĽANO) ostane vo funkcii premiéra, odíde z vlády. Nedokáže už totiž ďalej fungovať a robiť reformy v Matovičovej vláde. “Ja verím, že Igor Matovič je veľký štátnik a toto sa vyrieši,” uviedla Kolíková.

Juraj Šeliga doplnil, že premiér Matovič sa s predsedníctvom strany Za ľudí stretne v utorok (16. 3.). Remišová poznamenala, že strana je ochotná urobiť čokoľvek, čo by pomohlo vyriešiť konflikt. Zároveň uviedla, že v strane sú pripravení na všetky alternatívy, konkretizovať ich však nechcela. Za predčasné voľby hlasovať nebudú.

- Reklama -