Reakcie na zadržanie šéfa tajnej služby: Minister vnútra sa stavia bokom. SaS je zaskočená. Kollár píše prezidentke…

0
Vladimír Pčolinský (Foto: TASR)

Aké sú reakcie na ranné zadržanie šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského? Pčolinský mal vraj dostať úplatok od podnikateľa Zoroslava Kollára, na základe ktorého zastavil odpočúvanie a rozpracovanie jeho osoby tajnou službou.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) nekomentuje. Dodal, že vyšetrovatelia sú procesne nezávislí. „Ako som už v minulosti opakovane uviedol, nemám vopred žiadne informácie o plánovaných akciách Národnej kriminálnej agentúry,” zdôraznil minister.

Strana SaS je zaskočená. “Veríme, že Národná kriminálna agentúra koná nezávisle a správne na základe dôkazov,” uviedla strana v reakcii. SaS dodala, že v súvislosti so zadržaním disponuje len informáciami z médií. “Je však skutočne namieste sa pýtať, či mohla korupcia siahať aj na najvyššie posty tajnej služby, čo by otriaslo už aj tak pošramotenou dôverou v túto inštitúciu,” spresnila.

Predseda Národnej rady SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár listom požiadal prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby Vladimíra Pčolinského dočasne postavila mimo službu. “Súčasne požiadal prezidentku SR o urýchlené zbavenie mlčanlivosti riaditeľa SIS, aby mohol vypovedať a vyjadriť sa k daným skutočnostiam,” vyhlásila Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová.

- Reklama -