Za ľudí by chcela zachovať štvorkoalíciu, má personálne požiadavky

0
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) (Foto: TASR)

Vládna strana Za ľudí sa chce snažiť o zotrvanie vo vládnej koalícii štyroch strán. Chce však zmenu manažmentu pandémie, aby sa riadila vedeckými poznatkami a aby sa výrazne zlepšila komunikácia. Do rokovania s partnermi ide s konkrétnymi požiadavkami, aj personálnymi. Oznámila to predsedníčka strany Veronika Remišová.

Od začiatku vládnej krízy sa spomína požiadavka na odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO). Koaliční partneri už skôr spomínali potrebu zmeny manažmentu pandémie.

Predseda SaS Richard Sulík sa k rokovaniam o prípadnej rekonštrukcii kabinetu podľa vlastných slov vyjadrí po štvrtkovej (11. 3.) vláde.

V stredu o budúcnosti koalície rokovali jednotlivé koaličné kluby. Klub OĽANO stojí za premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) a ministrom Krajčím. Sme rodina personálne zmeny nepožaduje, svoje zotrvanie v koalícii podmieňuje piatimi sociálnymi opatreniami. Koaličná rada sa mala zísť o 19.00 h v parlamente.

- Reklama -