Prezidentka verí, že príde k sebareflexii vlády

0
Na snímke v zadnom rade uprostred prezidentka SR Zuzana Čaputová spolu s predstaviteľkami profesijných a mimovládnych organizácií ako aj s poslankyňami NR SR a Európskeho parlamentu pri príležitosti Medzinárodného dňa žien 8. marca 2021 v Bratislave. (Foto: TASR)

Situácia na Slovensku je mimoriadne vážna nielen pre pandemickú situáciu a je potrebné, aby vláda vyslala signál, že si to uvedomuje. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v pondelok. Sebareflexiu a mieru kritiky by mala byť podľa nej schopná vláda vyvodiť aj voči sebe.

 “Vzhľadom na to, že viaceré koaličné strany si nutnosť sebareflexie uvedomujú, dúfam, že k nej aj dôjde,” podotkla Čaputová. Ako však hovorí, prípadné zmeny sú iba na rozhodnutí vlády či parlamentu. “Moje kompetencie tam nesiahajú,” poznamenala.

V koalícii sa minulý týždeň vystupňovalo napätie. Rekonštrukciu vlády spomínajú SaS a Za ľudí, pripúšťa ju aj Sme rodina. Koalícia má naďalej rokovať o svojom fungovaní. V stredu (10. 3.) má o situácii rokovať predsedníctvo Sme rodina.

- Reklama -