Izrael uvoľňuje opatrenia. Otvorenie prevádzok však bude s podmienkami

0
Izrael patrí medzi krajiny s najväčším počtom zaočkovaných obyvateľov. V krajine, kde žije niečo cez 9 miliónov obyvateľov, dostalo prvú dávku už viac ako 4,9 milióna ľudí a druhú približne 3,7 milióna. Foto: TASR/AP

Izraelská vláda sa rozhodla uvoľniť ďalšie protipandemické opatrenia. Za určitých podmienok bude možné v nedeľu znova otvoriť reštaurácie a kaviarne, oznámila v sobotu večer kancelária premiéra Benjamina Netanjahua. Informovala o tom agentúra DPA.

Podmienkou otvorenia reštaurácií a kaviarní bude napríklad to, že v interiéri bude možné obsluhovať len zákazníkov s tzv. zeleným pasom. Neočkovaní hostia môžu sedieť iba vonku.

Študenti so zeleným pasom sa od nedele môžu vrátiť do univerzít. Neočkovaní študenti môžu pokračovať len v dištančnom vzdelávaní.

Držitelia zelených pasov – osoby zaočkované oboma dávkami vakcíny najmenej pred týždňom a ktoré prekonali ochorenie COVID-19 – získajú späť základné práva a slobody v Izraeli skôr ako tí, ktorí očkovaní neboli.

Pre všetkých občanov Izraela naďalej platia pravidlá týkajúce sa sociálnych odstupov a hygieny.

Izrael patrí medzi krajiny s najväčším počtom zaočkovaných obyvateľov. V krajine, kde žije niečo cez 9 miliónov obyvateľov, dostalo prvú dávku už viac ako 4,9 milióna ľudí a druhú približne 3,7 milióna.

- Reklama -