Prezidentka SR poďakovala Francúzsku za 15 000 vakcín proti COVID-19

0
Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa poďakovala Francúzsku za dar v podobe 15 000 vakcín proti ochoreniu COVID-19. Hlava štátu zdôraznila, že registrované vakcíny sú kľúčom ku skončeniu pandémie nového koronavírusu.

„Poďakovala som sa (francúzskemu prezidentovi) Emmanuelovi Macronovi za podporu a solidaritu Francúzska so Slovenskom. Obaja sa zhodneme na spoločnom európskom prístupe, že bezpečné, registrované vakcíny sú kľúčom na to, aby sme sa dostali z pandémie,” napísala na sociálnej sieti Twitter.

Za vakcíny od spoločnosti AstraZeneca sa poďakoval aj minister zdravotníctva Marek Krajčí, ktorý sa v piatok 5. marca stretol s francúzskym veľvyslancom na Slovensku Christophom Léonzim. Témou diskusie bola aktuálna situácia aj v súvislosti s ochorením COVID-19. „Darované očkovacie látky pomôžu v rýchlejšom tempe zaočkovania a prispejú k ochrane zdravia a životov ľudí v boji s ochorením COVID-19,” napísal na sociálnej sieti rezort zdravotníctva.

Podľa šéfa rezortu zdravotníctva pandémia nového koronavírusu dokazuje, že solidarita nie je len slovo. Súčasná doba podľa neho ukazuje skutočný význam tohto slova, ktorý sa prejavuje v skutkoch. „Dar, ktorý pomôže zachrániť životy ľudí, vnímam ako najväčší prejav priateľstva medzi našimi krajinami,” poznamenal Krajčí na sociálnej sieti. Je zároveň rád, že práve v týchto ťažkých časoch sme svedkami vzájomnej spolupráce medzi európskymi krajinami v snahe čo najrýchlejšie spoločnými silami poraziť pandémiu a ochrániť ľudí.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredu kontaktoval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú a premiéra Igora Matoviča, aby ich informoval o tom, že Francúzsko sa rozhodlo odpovedať na výzvu a žiadosť o solidaritu, plne si uvedomujúc vážnosť zdravotníckej krízy, ktorej Slovensko čelí.

- Reklama -