Švédske médiá: Útočníkom, ktorí zranil siedmich ľudí, je 22-ročný Afganec

0
Policajti stoja na mieste stredajšieho predpokladaného "teroristického" útoku vo švédskom meste Vetlanda 3. marca 2021. Dvadsiatnik podľa polície zaútočil na ľudí "ostrým predmetom". Osem ľudí utrpelo zranenia, z toho dvaja vážne. Útočníka previezli do nemocnice po tom, čo ho policajti postrelili do nohy. (Foto: TASR/AP)

Páchateľom stredajšieho útoku na juhu Švédska, počas ktorého bolo zranených sedem osôb, je údajne 22-ročný Afganec, ktorý do škandinávskej krajiny pricestoval v roku 2018. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na švédske médiá.

Švédska polícia vyšetruje prípad muža v meste Vetlanda ako “pokus o vraždu” s “možným teroristickým motívom”, napísal vo štvrtok švédsky portál The Local. Na vyšetrovaní polícia spolupracuje aj so Švédskou bezpečnostnou službou (SÄPO).

Podozrivý muž býval v spomínanej oblasti a i keď polícii nebol neznámy, v minulosti sa dopustil len menej závažných trestných činov, napríklad užívania malého množstva marihuany, píše AFP s odvolaním sa na miestne médiá.

Správy médií o národnosti páchateľa policajti nateraz nepotvrdili, píše AFP. Polícia však svojom vyhlásení zo štvrtkového rána upravila počet zranených z pôvodných osem na sedem ľudí, píše AFP.

Tri zo zranených osôb sa po útoku nachádzali v ohrození života, momentálne sú však v stabilizovanom stave, priblížil The Local. Dvaja ďalší ľudia utŕžili vážne zranenia. Páchateľ útočil “ostrým predmetom”, údajne sekerou, napísala ešte v stredu agentúra AP.

Útočníka previezli v stredu do nemocnice po tom, čo ho policajti postrelili do nohy. Policajtom sa v noci na štvrtok podarilo páchateľa vypočuť a podrobnejšie informácie o útoku majú oznámiť na tlačovej konferencii vo štvrtok popoludní, píše švédsky portál s odvolaním sa na miestnu políciu.

- Reklama -