Remišová reaguje na žiadosť o registráciu Sputnika: Mohlo to byť bez cirkusu

1
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Ministerka investícií a šéfka Za ľudí Veronika Remišová víta, že Európska lieková agentúra (EMA) prijala žiadosť výrobcu vakcíny Sputnik V o spustenie procesu registrácie.

“Už len počkať na oficiálne schválenie a vakcína sa môže normálne používať, ako sme to od začiatku hovorili. Len to mohlo byť bez ohýbania pravidiel, cirkusu a prenášania zodpovednosti na lekárov,” skonštatovala na sociálnej sieti.

Ministerstvo zdravotníctva SR informovalo, že po rozhodnutí Výboru pre lieky na humánne použitie, že údaje doložené žiadateľom sú dostatočné, môže žiadateľ predložiť EMA formálnu žiadosť o registráciu.

Remišovej strana Za ľudí bola proti tomu, aby sa na Slovensku očkovalo proti ochoreniu COVID-19 neregistrovanou vakcínou. Kritizovali tiež okolnosti, akým Slovensko nakúpilo ruskú vakcínu Sputnik V.

- Reklama -

1 komentár

  1. V situácii keď na Slovensku umiera priemerne okolo 100 ľudí denne je HUMBUG akolo vakcíny Sputnik-V dovezenej z RF niečo čo je hádam aj trestné ?!

Comments are closed.