Ako vníma Matovič katastrofálny stav úmrtí na covid? Pravidlá porušujú ľudia

4
predseda vlády Igor Matovič (Foto: TASR)

Najzásadnejšie opatrenie je, aby ľudia dodržiavali opatrenia, ktoré sú už v súčasnosti platné. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽANO).

“Ja som si zvykol, že som hromozvod,” vyhlásil premiér.  Ľudia si podľa neho nepovedia, že porušujú pravidlá, že išli ku kaderníčke…  “Povedia, že Matovič je za to zodpovedný,” vyhlásil predseda vlády na otázku či vníma svoju zodpovednosť, že Slovensko je najhoršou krajinou sveta čo sa týka úmrtí na covid-19.

Dokument o tom, ako by mohli vyzerať nové protipandemické opatrenia od marca, ktorého obsah zverejnili niektoré médiá, je z veľkej časti pravdivý, tvrdí Matovič. Podľa jeho slov ešte v nedeľu popoludní má mimoriadne zasadnúť vláda. “Materiál, ktorý prijali vedci, dnes zoberieme do úvahy a postupne ho budeme napĺňať podľa uznesení,” povedal.

Matovič stále tvrdí, že keď sa vlani testovalo plošne, tak počet nakazených klesol. “Od začiatku decembra počet pacientov v nemocniciach stúpa,” povedal premiér. Podľa neho neklesajú počty ľudí ani potom, ako začal platiť COVID automat. Za problematickú označil aj britskú mutáciu ochorenia.

Podľa premiéra ľudia považujú testovanie za bezpečné a len nízke percento ľudí uviedlo, že by sa mohli nakaziť pri testovaní. Odvolával sa pritom na prieskum. Za problém označil ľudí, ktorí nedodržiavajú opatrenia. Slovensko má podľa neho smolu aj v tom, že veľké množstvo ľudí nemôže pracovať z domu a musia chodiť do práce, čím sa zvyšuje mobilita.

V súvislosti s tohtotýždňovým stretnutím troch najvyšších ústavných činiteľov povedal, že by prezidentku Zuzanu Čaputovú poprosil, aby prestala s odkazmi cez médiá. Zároveň si myslí, že takéto odkazy už do budúcna nebudú. Hlava štátu ho podľa neho nevyzvala na to, aby odovzdal riadenie pandémie niekomu inému. “Nič také tam nezaznelo, na nič také ma nevyzvala,” uviedol.

Za ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽANO) premiér stojí, lebo podľa neho bojoval za zdravie a životy ľudí. Zároveň sa ho bude pýtať na to, prečo sa odsunuli ľudia vo veku nad 65 rokov pri očkovaní a namiesto toho začali s vakcináciou ľudí od 18 rokov. “Ja osobne by som išiel len čisto podľa veku a chorobnosti,” povedal premiér. Zároveň stále zastáva názor, že ruská vakcína Sputnik V je dobrou vakcínou a bolo by správne, aby sa objednala.

- Reklama -

4 KOMENTÁRE

  1. Zlodej a plagiátor Mat_ovič je hlupák!!! Tie pravidlá čo sú zavedené na Slovensku sú zlé!!! O tom to celé je!!! On si nedokáže priznať chybu!!! Chybou bolo celoplošné testovanie a v tom sa i teraz pokračuje, ale pod iným názvom!!! Tu sa choroba covid 19 najviac môže rozširovať!!! Hovoria mu to lekári, ale hlupák na to vôbec nereaguje. A keď náhodou zareaguje, tak iba podráždene a obviňuje kde koho a skade čoho!!! Sám si nikdy neprizná chybu!!!

  2. Výhovorky ako na základnej škole keď opatrenia ľudia nedodržujú tak ich treba zmeniť a nie tvrdohlavo opakovať čo nefunguje.

Comments are closed.