Prokurátor podal na súd dohodu s exsudcom Polkom

0
Archív: Na snímke bývalý žilinský krajský sudca Pavol Polka počas zásahu NAKA v Žiline dňa 14. septembra 2020. Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na schválenie dohody o vine a treste s obvineným bývalým žilinským sudcom Pavlom Polkom. Ten je obvinený zo zločinu prijímania úplatku a pre korupčné delikty. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

  “Podrobnosti nebudeme v súčasnosti uvádzať, pretože budú predmetom prejednávania na súde,” uviedla hovorkyňa. Prokurátor podal návrh dohody na súd 17. februára. Schvaľovať ju bude na svojom verejnom zasadnutí ŠTS, pracovisko Banská Bystrica 3. marca.

Bývalého krajského sudcu Pavla Polku zadržali v septembri v rámci policajnej akcie Plevel. Do väzby jeho a ďalšie tri osoby zobral ŠTS, pracovisko Banská Bystrica a následne aj Najvyšší súd SR.

Príslušníci NAKA zadržali v rámci akcie pôvodne 11 osôb. Medzi zadržanými bola aj bývalá predsedníčka Krajského súdu v Žiline Eva Kyselová, ktorú prepustili bez obvinenia na slobodu. Zadržaná bola však opäť v rámci tohtoročnej januárovej akcie Plevel 2 a je stíhaná od februárového rozhodnutia NS SR väzobne.

- Reklama -