Sátorovci vraždili nielen biele kone, svedkov, ale aj z rozmaru

0
Archív. Lehel Horváth (Foto: TASR)

Dunajskostredská zločinecká skupina sátorovci sa zaoberala nájomnými vraždami, vraždami bielych koní, nepohodlných svedkov, ktorí by mohli vypovedať na polícii, ale aj vrážd z rozmaru. Okrem toho sa zaoberali ekonomickou trestnou činnosťou, podvodmi s DPH a ilegálnou výrobou tabakových výrobkov. Skupina pôsobila v Dunajskej Strede minimálne od roku 1998 do roku 2010. Uviedol to v pondelok prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Bohdan Čeľovský pri čítaní obžaloby voči Lehelovi Horváthovi.

Lehel Horváth je obžalovaný z piatich vrážd, ďalšej závažnej trestnej činnosti a je označovaný za hrobára sátorovcov. Pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku sa začalo s ním v pondelok prvé pojednávanie.

Prokurátor prečítal všetkých sedem skutkov obžaloby. Lehel Horváth sa mal vrážd dopustiť v rokoch 2003 až 2010. Medzi obeťami je šéf skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor, účtovník gangu Andrej Reisz, Čaba Karika, Gellart Lelkeš či Ján Dubány.

Karika sa stal nepohodlným po tom, čo bola obava, že skupinu prezradí. V roku 2003 mal po dohode s Lehelom Horváthom a Reiszom vykradnúť bezpečnostnú schránku v jednej z bánk v Dunajskej Strede. Karika zo sejfu manželskému páru vtedy ukradol až 45,5 milióna slovenských korún. Peniaze si členovia skupiny rozdelili. Lehel Horváth sa údajne obával, že ho Karika prezradí policajtom, tak ho zaškrtili a zakopali v nelegálnom hrobe.

- Reklama -