Aj mimoparlamentné strany si pripomínajú výročie vraždy dvoch mladých ľudí

0

Predseda mimoparlamentného Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Milan Majerský apeluje na pokračovanie v zmenách, ktoré sa netýkajú len očisty súdov a polície. Uviedol to v súvislosti s výročím vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Šéf kresťanských demokratov si myslí, že ich odkaz – žiť poctivo, hľadať pravdu a bojovať za spravodlivosť – je stále živý.
     

 “Musíme trpezlivo a dôsledne budovať systém, v ktorom pravidlá budú platiť rovnako pre všetkých, od bežného človeka po premiéra. Len tak zostane Slovensko atraktívne ako krajina pre svojich občanov,” zdôraznil Majerský v stanovisku hnutia.
    

  Poslanec Európskeho parlamentu (EP) za KDH Ivan Štefanec pripomenul, že motívom vraždy Kuciaka a Kušnírovej bolo zverejnenie informácií o ľuďoch, ktorí sa cítili byť nedotknuteľnými. “Je našou povinnosťou pripomínať si obeť týchto dvoch mladých ľudí aj tak, že vytvoríme prostredie, ktoré bude brániť korupcii a zneužívaniu moci,” uviedol Štefanec, ktorý je vedúci slovenskej delegácie pri Európskej ľudovej strane.
   

   Pamiatku Kuciaka a Kušnírovej si pripomenulo aj mimoparlamentné Progresívne Slovensko. “Ani tri roky od vraždy Jána a Martiny nezabúdame na okolnosti, ktoré túto ohavnosť spôsobili a ktoré nám dodnes pripomínajú, aké krehké je fungovanie demokratickej spoločnosti. Ani po troch rokoch nezabúdame na obrovskú túžbu po spravodlivosti a pravde, ktorá nás vyhnala na námestia. Česť ich pamiatke,” uviedlo hnutie na sociálnej sieti.

- Reklama -