Vo Francúzsku a Nemecku policajti rušia párty

0
concert, crowd, audience
Photo by Free-Photos on Pixabay

Francúzska aj nemecká polícia pokutovali počas víkendu mnohých ľudí, ktorí porušili platné epidemiologické obmedzenia tým, že sa zúčastňovali na večierkoch. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.
    

  Na sobotnej tajnej párty v Paríži sa zúčastnilo približne 100 ľudí. Zhruba rovnaký počet ľudí prišiel aj na obdobnú akciu v meste Orly ležiacom južne od Paríža, uviedla DPA.
     

 Na večierku v Orly polícia podľa vyjadrenia na Twitteri v noci na nedeľu zadržala desať ľudí, pričom celkovo pokutovala 59 osôb. Účastníci večierkov porušili nočný zákaz vychádzania, ktorý vo Francúzsku platí od 18.00 h a netýka sa len ciest do zamestnania.
     

 V Nemecku medzitým polícia rozohnala v noci na nedeľu v Berlíne večierok s 33 účastníkmi. Párty sa tam konala v prázdnej priemyselnej budove, ktorú polícia už nejaký čas monitorovala. O večierku sa dozvedela vďaka anonymnému tipu.
    

  Polícia na mieste zaistila malé množstvo drog, jeden obušok a tiež peniaze – pravdepodobne vstupné na akciu. Do väzby, za prechovávanie drog, vzala nakrátko aj 38-ročného dídžeja. Polícia po zásahu budovu uzavrela a pokutovala ľudí, ktorí porušili predpisy.

- Reklama -