Sólymos: Áno, bol som vypovedať o Žigovi

0
Predseda strany Most-Híd László Sólymos. Foto: TASR

Exminister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) vypovedal vo štvrtok na polícii vo veci bývalého ministra hospodárstva Petra Žigu (Hlas-SD). Pre TASR to potvrdil Sólymos.
     

 “Bol som vypovedať ako svedok v prípade Petra Žigu. Odpovedal som na otázky vyšetrovateľa. Viac sa k tomu vyjadrovať nebudem, keďže ide o živý prípad,” uviedol Sólymos.
    

  Do budovy Prezídia Policajného zboru vo štvrtok prišiel aj predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico. Na otázku, v akej veci prišiel vypovedať, odmietol odpovedať. Advokát Žigu Sergej Romža potvrdil, že Fico vypovedal vo veci Žigu. “Vypovedal spontánne, odpovedal na všetky otázky detailne a komplexne,” uviedol Romža.
     

 Žiga podľa jeho slov kategoricky poprel, že skutok sa stal tak, ako ho opisuje Monika J. O motívoch jej výpovede nechce špekulovať. Zdôrazňuje, že absentuje Žigov motív.
    

 NAKA na začiatku februára zasahovala v bratislavskom hoteli Aston, kde sídli spoločnosť Taper, ktorá má byť rodinným podnikom bývalého ministra hospodárstva a životného prostredia Petra Žigu.

- Reklama -