SaS chce, aby minister zdravotníctva začal rokovať s Ruskom o vakcíne Sputnik

1
Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Strana SaS chce, aby minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) začal rokovať s Ruskou federáciou o vakcíne Sputnik. Cieľom má byť potvrdenie jej bezpečnosti a účinnosti Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv (ŠÚKL). Strana to uviedla v stanovisku, ktoré poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák.

“Uvedomujeme si dopyt občanov po očkovaní, avšak bolo by veľmi ľahkovážne, keby sme pustili vakcínu Sputnik bez akejkoľvek kontroly. V prvom rade je preto dôležité obrátiť sa na našu najvyššiu odbornú autoritu a zabezpečiť jej všetko potrebné, aby mohla zodpovedne posúdiť prínosy a kvalitu vakcíny,” uviedla SaS.

Pandemická komisia v utorok (16. 2.) odporučila vláde, aby začala rokovať s ruskou stranou a vzhľadom na závažnú epidemickú situáciu a nedostatok vakcín zaobstarala dostatočné množstvo vakcín Sputnik V. Vládny kabinet sa má témou zaoberať vo štvrtok (18. 2.). Z koalície sa proti tomu postavila strana Za ľudí, jej predsedníčka Veronika Remišová chce počkať na výsledky hodnotenia ruskej vakcíny Európskou agentúrou pre lieky (EMA).

- Reklama -

1 komentár

  1. Rokovať s RF o vakcíne Sputnik-V mali už vtedy , keď to robili Maďari ! Vláda SR sa radšej spoliehala na URŠUĽU !!!

Comments are closed.