Pellegrini vyzýva vládu na demisiu a prezidentku vymenovať úradnícku vládu

0
predseda strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini (Foto: TASR)

Mimoparlamentná strana Hlas-SD vyzýva vládu SR, aby podala demisiu do rúk prezidentky SR Zuzany Čaputovej. Hlavu štátu zároveň vyzvala, aby po prijatí demisie vymenovala vládu odborníkov až do predčasných parlamentných volieb. Vyhlásil to expremiér a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Hovorí, že demisia vlády s okamžitým menovaním úradníckej vlády by bola základným krokom k obnoveniu dôvery občanov v štát. Deklaroval, že úradnícka vláda by v Národnej rade (NR) SR dostala podporu poslancov z jeho strany.
     

 Pellegrini tvrdí, že vláda je tak zdecimovaná, že sa ju už neoplatí rekonštruovať. Preto považuje za najlepšie riešenie jej demisiu a následnú úradnícku vládu zloženú z odborníkov a profesionálov. “Demisia tejto nedôveryhodnej vlády je prvým a základným krokom k obnoveniu dôvery ľudí v štát a jeho autoritu. Po tejto demisii musia prísť predčasné parlamentné voľby, aby ľudia mohli slobodne odovzdať mandát tomu, kto je pre nich zárukou kompetentnosti, profesionality a elementárnej dôvery,” povedal.
      

Argumentuje chaosom a neprehľadnosťou opatrení. Myslí si, že aj to vedie k nevedomému porušovaniu pravidiel, lebo nik nemá prehľad, čo v ktorom regióne platí. Ľudia podľa neho začínajú byť unavení, nahnevaní a stratili vieru v účinnosť opatrení. Podotkol, že vláda verejnosti denne predvádza neschopnosť vyviesť krajinu z krízy, konflikty a amaterizmus. “Treba jasne a otvorene povedať, že vláda SR zlyhala a musí z funkcií bezodkladne odísť,” dodal s tým, že Slovensko je v kríze, ktorá okrem ekonomických dôsledkov prináša aj tisícky obetí. Poukázal na to, že počet úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 prekročil hranicu 6000 a v prepočte na milión obyvateľov patrí Slovensko k najhorším na svete.

- Reklama -