Remišová: Odchod Kollára ma mrzí, je zbytočné byť nezaradeným poslancom

0
Na snímke zľava poslanci NRSR Tomáš Lehotský, Marek Hattas, podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová, poslanci NRSR Miriam Šuteková, Ján Benčík, ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková a poslankyňa NRSR Viera Leščáková počas tlačovej konferencie klubu Za ľudí na 23. schôdzi Národnej rady SR v Bratislave 26. januára 2021. (Foto: TASR)

Predsedníčku Za ľudí Veroniku Remišovú mrzí, že poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Kollár opúšťa klub Za ľudí, ako aj stranu. K tomuto kroku podľa nej smeroval, odkedy prehral v boji o predsedu strany. Kollár mal podľa Remišovej mandát od voličov Za ľudí, ktorých sklamal. Dodala, že byť nezaradeným poslancom je síce pohodlné, ale zbytočné.
     

 “Strana Za ľudí má stále rovnaké hodnoty a program, ktorý presadzuje a Miroslav Kollár mal tento mandát od našich voličov, ktorých sklamal,” uviedla v stanovisku Remišová.
     

 Podľa Remišovej je škoda, že sa Kollár vzdal možnosti “meniť aspoň niektoré veci k lepšiemu”. “Byť nezávislým poslancom a nemať zodpovednosť za krajinu je postavenie síce pohodlné, ale zbytočné. Strana Za ľudí je stranou, ktorá plní sľuby, ktoré dala svojim voličom, a budeme pokračovať v zápase za spravodlivé, férové a prosperujúce Slovensko,” doplnila šéfka strany.
    

  Kollár, ktorý je zároveň primátorom Hlohovca, oznámil v stredu ráno odchod z koalície aj zo strany Za ľudí. V stanovisku poukázal na zlú situáciu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu a vysoké počty úmrtí. Opatrenia vlády podľa neho nefungujú. Vyzýva na vyvodenie politickej zodpovednosti a zmenu manažmentu pandémie. Poznamenal, že v každej demokratickej európskej krajine by odstúpil minimálne minister zdravotníctva, no v prípade Slovenska by mal vyvodiť zodpovednosť i premiér Igor Matovič (OĽANO).
    

 V NR SR bude Kollár pôsobiť ako nezaradený poslanec. Bol podpredsedom Za ľudí, v auguste minulého roka kandidoval za šéfa strany. Po jeho odchode bude mať klub Za ľudí 11 poslancov, vládna koalícia bude mať po novom v parlamente 94 poslancov.

- Reklama -