Polícia sleduje porušovanie opatrení, mnohí občania sú nezodpovední

0
Foto: TASR

Policajti v období od 5. do 11. februára zistili 3440 priestupkov porušenia opatrení v súvislosti s núdzovým stavom a zákazom vychádzania. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.
     

 „Menej závažné prehrešky policajti vybavili napomenutím, bolo ich viac ako 350, ostatné prípady buď zaznamenali a odstúpili na správne konanie na Úrad verejného zdravotníctva SR alebo na okresné úrady,“ doplnila hovorkyňa. Hygienikom a na okresné úrady postúpili 505 prípadov, pričom v tomto prípade hrozí pokuta do výšky 1659 eur.
     

 „Najviac porušení opatrení zistili policajti v Prešovskom, Trnavskom a Žilinskom kraji. Naopak najmenej v Nitrianskom a Košickom kraji,“ spresnila. Občania, ktorí svoje pochybenie priznali, zaplatili blokovú pokutu v priemernej výške 60 eur.
     

 Policajti dodali, že od začiatku roka bolo z celkového počtu 14.734 priestupkov porušenia opatrení 1975 vybavených napomenutím a 1899 prípadov bolo postúpených hygienikom a okresným úradom.
     

 Od začiatku kalendárneho roka zistili policajti 270 prípadov porušenia lekárom stanovenej karantény či 108 prípadov podozrenia z porušenia zákazu otvorenia prevádzok. Z 5215 prípadov nenosenia rúšok nebola uložená pokuta takmer 1200 osobám, pričom 522 prípadov bolo podľa Bárdyovej odstúpených na správne konanie.

- Reklama -