Nemecké a dánske úrady zadržali Sýrčanov podozrivých z plánovania útokov

0
Nemecké a dánske úrady zadržali Sýrčanov podozrivých z plánovania útokov. (Foto: TASR/AP)

Nemecké a dánske úrady zadržali troch Sýrčanov pre podozrenie z plánovania teroristických útokov. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Podľa prokuratúry v meste Naumburg v nemeckej spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko boli na mužov vo veku 33, 36 a 40 rokov vydané minulý víkend zatykače na základe obvinenia z prípravy obzvlášť závažného násilného činu. Trojica si mala v januári tohto roku zaobstarať niekoľko kilogramov chemikálií, ktoré mohli byť neskôr použité na výrobu výbušnín.

Pri prehliadke obydlia v meste Dessau-Rosslau v spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko, kde sa podozriví údajne zdržiavali, našla polícia desať kilogramov čierneho prášku, rozbušky a podomácky vyrobenú vlajku džihádistickej organizácie Islamský štát (IS).

Dvoch podozrivých zatkli v Dánsku, kde zaistili ešte väčšie množstvo chemikálií. Tretieho muža zatkli v Nemecku neďaleko Frankfurtu nad Mohanom. Ich identitu však úrady v súlade s nemeckými zákonmi o ochrane súkromia nezverejnili. Prokuratúra ani polícia ďalšie podrobnosti neuviedli.
      Podľa týždenníka Der Spiegel sú obvinení muži bratia. Jeden z dvoch zadržaných v Dánsku má trvalé bydlisko v meste Dessau-Rosslau.

- Reklama -