Upúšťa sa od pokút za nepodanie priznania k miestnym daniam

0
Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR

 V januári pokračoval mierny nárast počtu úpadkov. Súdy vyhlásili 19 konkurzov a povolili dve reštrukturalizácie. Väčší počet konkurzov súdy povolili naposledy v decembri 2019. Medzi úpadcami sa objavili i významnejšie spoločnosti. Najväčším podľa tržieb, aktív a vlastného kapitálu je veľkoobchodník s farmaceutickým tovarom Transmedic Slovakia. Ten sa o konkurz pokúšal už vlani na jeseň, no vtedy konkurzná sudkyňa konanie zastavila, uviedol hlavný analytik spoločnosti FinStat Pavol Suďa.

Od uloženia pokuty sa upustí v prípade nepodania priznania k dani z nehnuteľností, k dani za psa, k dani za predajné automaty a k dani za nevýherné hracie prístroje podľa zákona o miestnych daniach alebo čiastkového priznania k dani z nehnuteľností, k dani za psa, k dani za predajné automaty a k dani za nevýherné hracie prístroje na zdaňovacie obdobie roku 2021 v ustanovenej lehote, ak túto povinnosť daňový subjekt splní dodatočne do 15. marca.

Rezort financií návrh odôvodnil potrebou riešenia pretrvávajúcich problémov v súvislosti so šírením nového koronavírusu a potrebou zmiernenia ekonomických dosahov pre daňové subjekty. Nariadenie vlády má nadobudnúť účinnosť dňom vyhlásenia.

- Reklama -