Prezenčné vyučovanie bolo dnes obnovené v 1415 školách

0
minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) Foto: TASR

Prezenčné vyučovanie bolo v utorok k 10.00 h obnovené dokopy v 1415 školách. Informovalo o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR na svojom profile na sociálnej sieti.

Z toho išlo o 643 materských škôl vrátane špeciálnych. Otvorených bolo v utorok aj 664 základných škôl vrátane špeciálnych a 108 stredných škôl, v ktorých sú zarátané aj špeciálne stredné školy. Podľa informácií rezortu školstva sa na obnovenom vyučovaní priamo v školách zúčastnilo vyše 112.000 žiakov.

Prezenčné vyučovanie bolo k tomuto dátumu obnovené v 6332 triedach. Pričom v materských školách to bolo v 1780 triedach a v základných školách v 4172. V stredných školách vrátane špeciálnych, pomocných škôl a odborných učilíšť bolo vyučovanie obnovené v 380 triedach.

Rezort školstva teší, že viac než tretina žiakov prvého stupňa základných škôl využila možnosť a plnohodnotne sa vrátila k prezenčnému vyučovaniu. “Je dôležité, aby škola plnila svoje poslanie a aby žiaci napredovali a zlepšovali sa,” priblížil minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Niektoré školy sa od pondelka (8. 2.) mohli otvoriť. Ide najmä o materské školy, prvý stupeň základných škôl a končiace ročníky stredných škôl. Školy sa nemôžu otvárať v čiernych okresoch. Z viacerých miest avizovali, že školy neotvoria, aj keď môžu. Dôvodom je obava zo šírenia ochorenia COVID-19 medzi školákmi.

- Reklama -