Štrbské Pleso: Krajská prokuratúra preverí kolaudačné rozhodnutie o vyhliadkovej veži

0
K vyhliadkovej veži mali Tatranci mnoho výhrad, napokon sa ukázalo, že oprávnene. Z múzea sa kolaudačným rozhodnutím stala reštaurácia. Foto: TASR

Krajský prokurátor v Prešove preskúma zákonnosť rozhodnutia stavebného úradu obce Štrba o dodatočnom povolení zmeny stavby pred dokončením a vydaní kolaudačného rozhodnutia pre stavbu vyhliadkovej veže Tatras Tower na Štrbskom plese. Úlohu mu zadal generálny prokurátor SR Maroš Žilinka, ktorý o tom informuje na sociálnej sieti.
     

 Stavebný úrad v Štrbe skolaudoval vyhliadkovú vežu 19. januára a stavebníkovi povolil zmeny. Vo veži malo byť pôvodne Múzeum TANAP-u, namiesto neho rozšírili reštauračné služby. Stavebník podal návrh na kolaudáciu koncom októbra 2020. Keďže sa zistilo, že na stavbe sú zmeny, začalo sa konanie o dodatočnom povolení zmeny spojené s kolaudačným konaním.
     

 Stavebný úrad v konaní nezaevidoval žiadny podnet, starosta Štrby Michal Sýkora 5. februára informoval, že kolaudačné rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť. Upozornil, že ak zmena stavby nie je v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi, územným plánom obce a zároveň žiadne zo záväzných stanovísk nie je nesúhlasné, je zákonnou povinnosťou stavebného úradu žiadosti stavebníka vyhovieť a požadované zmeny stavby dodatočne povoliť.

- Reklama -